Hoi, ik ben Petra

Bewust alleenstaande mama - illustrator - vormgever

Ik ben zelf een bewust alleenstaande mama van een zoon. Creatief bezig zijn doe ik het liefste. Na mijn onderwijs opleiding heb ik een creatieve studie gedaan. Vormgeven en illustreren was daar een onderdeel van. Het leukste onderdeel als je het aan mij vraagt. Ik pakte elke mogelijkheid aan om voor mezelf of een ander iets vorm te geven of te illustreren. Ik ben blij dat ik nu die opgedane kennis op deze manier kan gebruiken. Eigen producten waar ik zelf ook veel aan heb gehad en nu andere blij mee kan maken!

Naast Mama Wolfje werk ik nog in het onderwijs met kinderen met een taalontwikkelings-stoornis. Daar gebruik ik mijn creativiteit ook door zoveel mogelijk visueel te maken voor hen.

Ik wil mooie producten maken, die ook van emotionele waarde zijn. 

Hoe het begon

Ik mist het

In 2019 ben ik het traject gestart om alleenstaande mama te worden. Er was alleen geen invulboek te vinden zonder wij, papa en/of partner. Ook miste ik een plek om iets over de donor te schrijven. Daarom ben ik zelf een invulboek gaan maken. Ik kreeg daar zo veel leuke reacties op. En veel vrouwen gaven aan dat ze ook zo’n invulboek zouden willen. Daarom ben ik een invulboek gaan vormgeven voor single vrouwen met een kinderwens. 

De naam

Mijn zoontje erin verwerken

Ja, dan heb je een product maar dan. Een naam voor je bedrijf verzinnen is één van die taken. Ik wilde graag duidelijk laten zien dat mijn bedrijfje gericht is op (bewust alleenstaande) mama's en hun kinderen. Mijn zoontje verwerken in de naam vond ik ook een mooi idee. Hij is tenslotte waar het allemaal mee begon! De betekenis van zijn naam is wolf. Dus dat maakt mij Mama Wolfje!